Üsküdar Üniversitesi Covid-19 Aşı Çalışmalarını Sürdürüyor…

Üsküdar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mesut Karahan’ın da içerisinde yer aldığı “Covid-19’a Karşı Peptit Temelli Aşı Araştırması ve Geliştirme Çalışması”, TÜBİTAK COVİD-19 Türkiye Platformu Aşı ve İlaç Sanal Konferansında sunuldu.


Üsküdar Üniversitesi, Covid-19’a karşı aşı geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Aşı alanında çalışmalar yürüten Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan şimdi de “Covid-19’a Karşı Peptit Temelli Aşı Araştırması ve Geliştirme Çalışması”nda yer alıyor. Karahan ve beraberindekiler Peptid sentezi ve saflaştırılması üzerinde çalışıyor.

Üsküdar Üniversitesi’nin de içerisinde yer aldığı projeyi Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ile Trabzon Teknik Üniversitesi birlikte yürütüyor.

Proje kapsamında yürütülen çalışmalar Hacattepe Üniversitesi Aşı Enstitüsünden proje yürütücüsü Prof. Dr. Serhat Ünal tarafından TÜBİTAK COVİD-19 Türkiye Platformu Aşı ve İlaç Sanal Konferansında sunuldu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da bulunduğu toplantıda Mandal, böyle bir alanda üniversiteler arası ortak çalışmanın kendilerini çok sevindirdiğini, dört üniversitenin hem bilim insanlarını hem de alt yapıların birleştirilmelerinden ötürü proje yürütücülerine teşekkür etti.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Paylaş

Güncelleme Tarihi10 Nisan 2023
Oluşturulma Tarihi18 Aralık 2020

Sizi Arayalım

Phone