Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğrencisi'nin Çalışması Dijital Kategori Sergilenmeye Değer Bulundu

Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğrencisi'nin Çalışması Dijital Kategori Sergilenmeye Değer Bulundu

Etkinlik Bilgileri

Başlangıç:
05 Kasım 2025 12:00
Bitiş:
05 Kasım 2025 14:00

Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencisi Yağmur Özdemir’in fotoğrafı, İzmir Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen 3. FotoMaraton İzmir etkinliğinde “Şehir Işıkları” temalı dijital kategoride sergilenmeye değer bulundu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 25 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen İzmir Kültür Yolu Festivali kapsamındaki 3. FotoMaraton İzmir etkinliğinde, Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencisi Yağmur Özdemir’in çalışması dijital kategori seçkisine girdi.

 

Sosyal medya gönderisi için tıklayınız

FOTON Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen yarışmaya amatör ve profesyonel çok sayıda fotoğraf tutkunu katıldı. Yağmur Özdemir’in “Şehir Işıkları” temasıyla çektiği fotoğraf, jüri tarafından sergilemeye değer görüldü.

“Fotoğraf benim için gördüğüm dünyayı anlatma biçimi” 

3. FotoMaraton İzmir deneyimini değerlendiren Yağmur Özdemir, yarışmanın kendisi için yalnızca bir etkinlik değil, aynı zamanda kişisel ve sanatsal bir gelişim süreci olduğunu belirtti. Daha önce İstanbul’da gerçekleştirilen ilk fotomaratona da katıldığını hatırlatan Özdemir, “Bu ikinci deneyimimde İzmir’de çektiğim bir fotoğrafın sergilenmeye değer bulunması beni çok mutlu etti” dedi.

 

Görsel anlatımın gücüne inandığını ifade eden Özdemir, fotoğrafın yalnızca bir anı kaydetmekten ibaret olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Fotoğraf benim için sadece ‘bir anı kaydetmek’ değil; gördüğüm, hissettiğim ve izini sürmek istediğim dünyayı başkalarıyla paylaşma biçimi. Çizgi Film ve Animasyon öğrencisi olarak görsel anlatımın gücüne inanıyorum ve bu süreç, kendimi ifade etme yolculuğuma önemli bir adım daha ekledi”.

Yarışma sürecinin kendisine ilham verdiğini dile getiren Özdemir, “Bu deneyim hem üretmeye dair inancımı güçlendirdi hem de beni daha fazla araştırmaya, gözlemlemeye ve keşfetmeye teşvik etti” ifadelerini kullandı.

Sizi Arayalım

Phone

Paylaş

Oluşturulma Tarihi14 Kasım 2025