beslenme, yeme bozuklukları, beslenme alışkanlıkları, yeme davranışı, dengeli beslenme
ORCID: 0000-0003-1506-5766
Araştırma Alanları
Araştırma Alanları İle Örtüşen BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedef Etiketleri
Kısa Özgeçmiş
Hatice Nurseda HATUNOĞLU, 2017 yılında Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı yıl Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programını “Sağlıklı Kadınlarda Yüksek Proteinli Kahvaltının Gün İçerisindeki İştah ve Kan Şeker Düzeylerine Olan Etkisinin Değerlendirilmesi” adlı tez çalışması ile 2020 yılında tamamlamıştır. 2022 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı’nda doktora programına halen devam etmektedir.
Öğrenim Durumu & Akademik Unvanlar
Lisans
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik
Yüksek Lisans
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans
Doktora
Selçuk Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik
Akademik Faaliyetler > Yayınlar
(Diğer Bilimsel Yayınlar) Toplam: 1Akademik Faaliyetler > Kitap - Kitap Bölümü
(Diğer) Toplam: 3- Bitki Bazlı Süt Alternatifleri: Sağlığa ve Sürdürülebilir Beslenmeye Etkileri, Hatice Nurseda Hatunoğlu, Gülperi Demir, Eğitim Yayınevi, 2024
- Nutrition, -, Ankara Nobel Tıp Kitabevi, 2024
- Beslenme, Esra Tansu Sariyer, Gökçen ÖzÜpek, Hatice Nurseda HatunoĞlu, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, 2023