COVID-19 filyasyon uygulamaları hakkında

Değerli mensuplarımız ve öğrencilerimiz,

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun 05 Ocak 2022 tarihi itibariyle filyasyon uygulamalarında gerçekleştirdiği değişiklik kapsamında;

  • COVID-19 pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona ermektedir. Pozitif bireylerin 5. gün test yaptırmaları durumunda test sonucu negatife dönmüş ise karantina süresi sonlanır, HES kodu “risksiz” olarak güncellenir ve kişi çalışma hayatına devam eder.
  • Temaslı kişiler, son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmişler ise kısıtlama uygulanmaz ve karantinaya alınmazlar. Semptom takibi yapılıp maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak günlük yaşamlarına devam ederler.
  • Aile bireyleri ya da pozitif arkadaşları ile temaslı öğrenciler, son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmişler ise kısıtlama uygulanmaz ve karantinaya alınmazlar. Semptom takibi yapılıp maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak günlük yaşamlarına devam ederler.
  • Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler ise 7 gün boyunca karantinaya alınarak semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırmaları durumunda test sonucu negatife döndüğü takdirde bu kişiler karantinalarını erken sona erdirebilirler.

Bu vesileyle yayılımı hızla artan COVID-19 Omicron varyantı nedeniyle maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine azami riayet edilmesinin eğitimimizin devamlılığı açısından büyük önem taşıdığını bir kez daha önemle vurgulayarak hatırlatma amaçlı 3. doz aşıların da muhakkak yapılmasını tavsiye eder, sağlıklı günler dileriz.


Üsküdar Üniversitesi
Pandemi Kurulu