Üsküdar Tıp öğrencileri TEKNOFEST’te 3’üncü oldu

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56931

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Türkgenç danışmanlığındaki NeuroSpectra ekibi, TEKNOFEST 2024 Biyoteknoloji ve İnovasyon-Nadir Hastalıklar yarışmasında 3’üncü olarak büyük bir başarıya imza attı. ALS Tedavisinde Yenilikçi Bir Yaklaşım: Progranulin Artırılması ve Otofaji Aktivasyonu” başlıklı projeleri ile yüzlerce projeyi geride bırakarak finale yükselen ekip, yarışmanın final aşamasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır’a projelerini sunma imkânı buldu. Üsküdar Tıp öğrencilerinin projesi büyük beğeni topladı.

Danışmanlığını Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Türkgenç’in yaptığı “ALS Tedavisinde Yenilikçi Bir Yaklaşım: Progranulin Artırılması ve Otofaji Aktivasyonu” başlıklı proje TEKNOFEST 2024 Biyoteknoloji ve İnovasyon-Nadir Hastalıklar yarışmasında 3’üncü oldu.

NeuroSpectra ekibinde ise Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Rabia Nur Gökkurt, Nida Açıkgöz, F. Nidal Şat ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans öğrencisi Büşra Güler yer aldı.

Projelerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır’a sunma fırsatı buldular

Yüzlerce projeyi geride bırakarak finale yükselen ekip yarışmanın final aşamasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır’a projelerini sunma imkânı buldu ve projeleri büyük beğeni topladı.

Proje TEKNOFEST sonrasında da devam edecek

Yüzlerce projeyi geride bırakarak finale yükselen ekip TEKNOFEST’te 3’üncü oldu. ALS hastalığı için alternatif ve etkili bir tedavi sunmayı amaçlayan ekip projelerini TEKNOFEST onrasında da devam ettireceklerini belirtti.

Ödüllerini 02-06 Ekim tarihleri arasında Adana’da alacaklar…

NeuroSpectra ekibine 3’üncülük ödülü T3 Vakfı ve TÜBİTAK tarafından 02-06 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da takdim edilecek.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)