Facebook Pixel Code
Üsküdar ÜniversitesiKapat

Ergoterapi mezun toplantısının ikincisi gerçekleştirildi

Ergoterapi mezun toplantısının ikincisi gerçekleştirildiÜsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova öncülüğünde düzenlenen Geleneksel Ergoterapi Mezunları Toplantısı, Mezunlar Derneği Başkanı Tayfun Gözler, ergoterapi bölümü öğrencileri ve mezunlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.İkinci Ergoterapi Mezun Toplantısını gerçekleştiklerini belirten Prof. Dr. Sevda Asqarova, mezunları misafir etmekten çok mutlu olduklarını ifade etti. Mezunlar Derneği Başkanı Tayfun Gözler de mezunlar için yapmak istediği etkinliklerden ve yeni yapılanmaya giren derneklerinden bahsetti. 2015 yılında kurulan derneği anlatan Gözler, mezunlar için de Erasmus sürecini başlatmak istediğini belirtti.

Mezunlar yaşadıklarını anlattı

Ergoterapi bölümü mezunu Mehmet Kaan İldiz, iki dalda yaptığı yüksek lisans programından, yeni yapılanmakta olan ‘Sanal Gerçeklik’ projesinden, çalıştığı kurumdan ve yapmak istediklerinden bahsetti.

Üniversitenin işaret dilindeki eğitimi ile konuşulan öğrencisi Begüm Mine Doğan da işaret dili eğitimlerini farklı üniversitelerde verdiğini, bitirme projesinde konu alan işaret dilinin kendi hayatı için büyük bir yerde olduğunu, federasyon tarafından tescilli bir işaret dili eğitmeni olarak atandığını anlattı. Yüksek Lisansını Nörobilim üzerine yapan Doğan, ergoterapi mesleğinin geleceğinden bahsetti.

“Ergoterapi mesleğinin önü açık”

Bölümün ilk mezunlardan NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde Ergoterapist olarak çalışan Muammer Aydoğdu ise, ergoterapi bölümü ilk açıldığında klinik için çok emek verdiklerini ve öğrencilik anılarını anlattı. Çalıştığı yerden çok memnun olduğunu ifade eden Muammer Aydoğdu ergoterapi mesleğinin önünün açık olduğunu ve bunu çalıştığı kurumda her defasında gördüğünü belirtti. Onu dinleyen bölüm öğrencilerine meslek hayatı ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
Yüksek lisansını ergoterapi üzerine yapan, Muhammed Rohat Yazıcı da kişinin lisans mezunu olduğu okulun öneminden bahsetti. Üsküdar Üniversitesine duyduğu aidiyet duygusunu anlatan Yazıcı, mezun olduğu okulu sevdiğini, yeni dönemde ergoterapi bölümüne araştırma görevlisi olarak alındığını söyledi.

Ergoterapi mezun toplantısının ikincisi gerçekleştirildi 2

Rabia Hamza da mezun olduğundan bu yana iki farklı kurumda çalıştığını söyledi ve iş hayatındaki maceralarını bölüm öğrencileri ile paylaştı. Çalıştığı kurumla ilgili bilgiler veren Hamza, kurumdaki memnuniyetini anlattı ve özel eğitim kurumlarında çalışmanın öneminden bahsetti.
Son olarak sözü alan İsa Kör, dördüncü sınıfta okurken aynı zamanda çalıştığını ve bu durumun ona çok şey kattığını ifade etti. Mezuniyetinden sonra bir kliniğin kuruluşuna önemli katkılarda bulunduğunu belirten Kör, hayatının iyilik ve karşılık verme üzerine kurulu olduğunu belirtti. Güney Amerika’ya yaptığı gezide birçok kurumda gönüllü çalıştığını, kültürel farklılıkların ve ekonomik yapılanmaların bireyleri nasıl etkilediğine ilişkin paylaşımlarda bulunan Kör, yakın zamanda on beş günlüğüne Afrika’da bir yardım kuruluşuna gönüllü destek vermeye gideceğini ve şu sıralar ise özel olarak çalıştığını söyledi.

Etkinlik, ergoterapi bölümü öğrencileri ve mezunlarının Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile görüşmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Ergoterapi mezun toplantısının ikincisi gerçekleştirildi 3

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)