Üsküdar Üniversitesinden İskoçya’ya uzanan başarı yolculuğu

Üsküdar Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) bölümü lisans mezun öğrencisi Sinem Gamze Yayman, İskoçya’da The University of Aberdeen, Tıbbi Bilimler Enstitüsü, Tıbbi Bilimler Araştırma Yüksek Lisans programına, tam burslu olarak kabul edildi.

Kök hücre çalışmaları yapacak

İstanbul Kalkınma Ajansı projesi kapsamında, İstanbul Protein Araştırma-Geliştirme ve İnovasyon Merkezi (PROMER) laboratuvarlarında, PROMER müdürü Prof. Dr. Tunç Çatal danışmanlığında mikroalgler üzerine çalışmalarını tamamlayan Yayman’ın yapmış olduğu bilimsel çalışmalar “3 Biotech” dergisinde yayınlanmış ve 5. Türkiye Moleküler Biyoloji Derneği Uluslararası Kongresinde bildirisi yapılmıştı.

İstanbul Protein Araştırma-Geliştirme ve İnovasyon Merkezi’nde (PROMER), 6 ay Mütevelli Heyeti bursu ile çalışan ve Prof. Dr. Tunç Çatal danışmanlığında yaklaşık iki yıl araştırma deneyimi edinen Sinem Gamze Yayman, şimdi The University of Aberdeen’de kök hücre çalışmalarına devam edecek.

“PROMER laboratuvarının bu başarı da rolü çok büyük”

“PROMER laboratuvarlarında edindiğim bilimsel araştırma deneyimleri yurtdışındaki yüksek lisans programına kabul edilmemde büyük rol oynamıştır” diyen Sinem Gamze, kas ve tendon hasarının gideriminde elektrik uygulamaları konusunda yüksek lisans çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)