Fahri Doktora Unvanları - Prof. Dr. Norman Moore

DOKTORA GEREKÇESİ

Üsküdar Üniversitesi Senatosu, Amerikalı ünlü Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Norman Moore’a Temel Nöropsikiyatrik ve Klinik alanlardaki Elektrofizyoloji çalışmalarının yanı sıra Türk Elektrofizyoloji bilimine destekleri, genç meslektaşlarına tecrübelerini en iyi şekilde aktarımı, alanında literatüre katkıları ve uluslararası alandaki önemli temsil çalışmaları nedeniyle“Fâhri Doktora” unvanı verme kararı aldı.

Fahri Doktora Unvanları

Prof. Dr. Norman Moore

ÖZGEÇMİŞ

ABD’li Psikiyatrist. 1 Ağustos 1938’de doğdu. Tıp alanındaki lisans eğitimini İrlanda’daki Queen’s Üniversitesinde 1964 yılında tamamladı. Aynı üniversitede Doktora yaptıktan sonra Londra’da Royal Air Force’da Psikiyatri üzerine eğitimler aldı. 1990 yılında Harvard Üniversitesinde “Biyomedikal Araştırma Yönetiminde İleri Eğitim Programı”nı bitirdi. Amerikan Psikiyatri Derneği ve Royal College Psikiyatri Derneği tarafından verilmiş dört yüksek onur derecesi bulunan Prof. Dr. Moore, ayrıca Zihinsel Hastalık Araştırma Ödülü, Örnek Psikiyatrist Ödülü, Yılın Seçkin Araştırmacısı Ödülü, Tıp Öğrenci Eğitiminde Mükemmellik Ödülü olmak üzere farklı kurumlarca verilen ödüllerin de sahibidir. 98 bilimsel makalesi bulunan Prof. Dr. Moore,  halen Amerika’daki East Tennessee State Üniversitesinde Psikiyatri profesörlüğü ve Psikiyatri departmanının araştırma bölümünün direktörlüğünü yürütmektedir. Üsküdar Üniversitesi Senatosu’nun 2017 yılında aldığı kararla kendisine “Fâhri Doktora” unvanı verilmiştir.