Fâhri Doktora Unvanları - Prof.Dr. Stephen Michael Stahl

DOKTORA GEREKÇESİ

Nöroloji, Psikiyatri ve Psikofarmakoloji alanındaki dünya çapında bilimsel yayınlarının yanısıra eğitim ve araştırma çalışmalarıyla bilim dünyasına vermiş olduğu katkılardan dolayı  Üsküdar Üniversitesi Senatosu tarafından “Fâhri Doktora” unvanına layık görülmüştür.

Fahri Doktora Unvanları 2

Prof.Dr. Stephen Michael Stahl

ÖZGEÇMİŞ

Prof.Dr. Stephen Michael Stahl 14 Eylül 1951 tarihinde doğdu. Chicago ve Northwestern Üniversitesinde onur derecesi ile lisans ve tıp eğitimini tamamladı. Chicago Üniversitesinde farmakoloji ve fizyoloji alanında doktora derecesi alan profesör Stahl, Chicago Üniversitesinden dâhili tıp, San Francisco’daki California Üniversitesinden nöroloji ve Stanford Üniversitesinden psikiyatri uzmanlığına sahiptir.

Stanford Üniversitesi, Los Angeles California Üniversitesi (UCLA), Londra Psikiyatri ve Londra Nöroloji Enstitüsünde öğretim üyesi olarak görev yapan profesör Stahl, halen San Diego California Üniversitesinde (UCSD) profesör olarak ve İngiltere'de Cambridge Üniversitesinde Psikiyatri Bölümünde fahri misafir kıdemli üye olarak görev yapmaktadır.  California Devlet Hastanesinin psikofarmakoloji eğitimini ve akademik programlarını yönlendirmekte, ayrıca şiddetin azaltılmasına yönelik değerlendirme ve tedavilerin yürütülmesini de desteklemektedir.

Profesör Stahl, uzun yıllar İngiltere'de bulunan Merck Sinirbilim Araştırma Merkezinde,  Klinik Sinirbilim Biliminin yönetici müdürlüğünü yapmıştır. İlgi alanları arasında psikiyatri ve nörolojide hastalıklar ve bunların tedavileri ile birlikte multimedya, internet ve öğretmenin nasıl öğretileceği üzerinde eğitici bilgi üretmek ve yaygınlaştırmak yer almaktadır.

Halen CNS Spectrums’un genel yayın müdürü olarak görev yapmaktadır. Acta Psychiatrica Scandinavica dergisinin yardımcı editörüdür ve Uluslararası Nöropsikofarmakoloji Dergisi'nin eski klinik editörüdür. Journal of Neuropsychopharmacology dergisi başta olmak üzere saygın pek çok derginin editör kurullarında yer almaktadır.

Ulusal Akıl Sağlığı Enstitüsü (NIMH), Veteran Affairs (VA) ve ilaç endüstrisi tarafından takdir edilen çok sayıda araştırma projesi yürütmüştür. 500’den fazla bilimsel makalesi ve kitap bölümleri, 33 kitabı ve 1600’ün üzerinde bilimsel sunum ve bildiri özeti yayınlanmıştır.

Prof. Dr. Stephen Michael Stahl’ın şu an dördüncü baskısını yapan Essential Psychopharmacology ve beşinci baskısını yapan Essential Psychopharmacology Prescriber's Guide, ülkemizde de en çok bilinen kitaplarıdır. Ayrıca ders kitaplarına dayanan dersleri ve kursları 6 kıtada, düzinelerce ülkede 10 binlerce hekime, mental sağlık uzmanına ve öğrencilere ulaşmıştır. Konuşmaları ve bilimsel sunumları bir milyondan fazla CD-ROM, internet eğitim programı, videokaset, ses kaseti ve programlı eğitim metni olarak dağıtılmıştır. Kursları ve ödüllü multimedya eğitim materyalleri psikofarmakoloji uzmanları ve öğrenciler tarafından dünya genelinde kullanılmaktadır.

Profesör Stahl, daha önce başkan yardımcılığını yaptığı İngiliz Psikofarmakoloji Birliğinin (BAP) ve Amerikan Nöropsikofarmakoloji Kolejinin (ACNP) üyesidir. Amerikan Psikiyatri Birliğinin (APA) Seçkin Hayat Boyu Üyesi olan Profesör Stahl,  ayrıca ilaç endüstrisi, biyoteknoloji ve tıbbi bilgi endüstrisi ve çeşitli kamu hizmeti kuruluşları için çok sayıda tıbbi ve bilimsel danışma kurulunda görev yapmıştır. Dirençli vakaların psikofarmakolojik tedavisinde uzmanlaşmış aktif bir klinik uygulama deneyimine de sahiptir.

Prof. Dr. Stephen Michael Stahl, psikiyatri ve nöroloji lisansüstü eğitimine yaptığı katkılardan dolayı Uluslararası Nöropsikofarmakoloji Koleji (CINP) Lundbeck Vakfı Ödülü'ne layık görülmüştür. Kitapları İngiliz Tıp Derneği yılın kitabı ödülü ile Arbor Scientia, yerel ticaret odası tarafından verilen yılın işletmesi ödülünü almıştır. Ayrıca Biyolojik Psikiyatri Derneği AE Bennett Ödülü, APA/San Diego Psikiyatri Topluluğu Eğitim Ödülü, UCSD psikiyatri ihtisası öğretmenliği ödülü ve APA'nın Seçkin Psikiyatrist Ödüllerine sahiptir.