Dahili Tıp Bilimleri

Tıp Fakültesinde kurulmuş bulunan 45 Anabilim Dalının 22 adedi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü çatısı altında toplanmıştır. Temel Bilimler çatısı altındaki eğitimleri ağırlıklı olarak ilk iki yıl içinde alan tıp öğrencileri, bu dönemde maketler üstünde ve simule hasta muayene ortamlarında kazandığı becerileri gerçek ortamlarda, hastaya dokunarak geliştirme dönemine ulaşmaktadır. Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü insan vücudunda ameliyat işlemlerini kapsamayan bütün hekimlik dallarının ortak ismidir. Bu bölüm çatısında bulunan Anabilim Dalları şunlardır:

1. Acil Tıp Anabilim Dalı
  20. Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı
  21. Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı
  22. Tıbbi Genetik Anabilim Dalı

Bu Anabilim Dallarının katkılarıyla öğrencinin hastadan öykü alma, hasta kayıtlarını oluşturma, hasta ve sağlam insanlarla iletişim kurma, sorulara uygun yanıtlar ve bilgi verme, tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulanması ve hasta takibi ile ilgili becerilerini çekirdek eğitim müfredatında amaçlanan düzeye ulaştırması beklenir. Ayrıca sağlık hizmetlerinin verilmesinde kullanılan teknolojileri ve cihazları, ilaçları ve destek malzemelerini tanımaları ve kullanılışını öğrenmeleri sağlanmaktadır. Öğrencinin bu süreçler içinde neyi nasıl yapmayı öğrenmesi kadar neyi yapmamasını da öğrenmesi gerekmektedir.