Sağlık Bilişimi Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

SAĞLIK BİLİŞİMİ (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Online Başvuruları 03.12.2018 tarihinden itibaren başlamıştır.)

Bilim Sınavı Tarihi:

08 Ocak 2019 Salı, Saat: 11.00

29 Ocak 2019 Salı, Saat: 11.00

Sınav Yeri: Çarşı Yerleşke

NOT: Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar sınav sonuçları ilan edildikten hemen sonra kayıtlarını yaptırabilirler

Programa Öğrenci Başvuru Koşulları

Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların lisans diplomasına sahip olması gerekir. Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanmış olmalıdır.

Programa Mühendislik, Tıp, Sağlık Bilimleri ve Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları başvurabileceklerdir.

Tezli programa başvuran adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) en az 55* puan almış olmalıdırlar. Üniversitelerarası Kurul tarafından LES sınavına eşdeğer sayılan ve uluslararası düzeyde kabul gören  "Graduate Record Examination" (GRE) ya da Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavında en az ALES sınavına eşdeğer bir puan alan adaylar da değerlendirmeye alınır. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir.

Değerlendirmede ALES puanının % 50'si, lisans not ortalamasının % 20'si ve bilim sınavının sonucunun % 30'u dikkate alınarak anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla puanlar arası yüksekten düşüğe doğru sıralama yapılır.

(*) Tezsiz program başvurularında ALES gerekmemektedir.

Kesin Kayıt Esnasında İstenilen Belgeler
-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası
-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası
-ALES sonuç belgesi (Tezli Program için)
-Nüfus Cüzdanı fotokopisi
-Fotoğraf (2 Adet)

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

Sağlık Bilişimi Yüksek Lisans Programı

2018-2019 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR

ÜSKÜDARÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI

BİREYSEL BAŞVURULARDA %30 BURSLU TUTARI

Sağlık Bilişimi  Yüksek Lisans (TEZLİ)

16.950,00 TL

8.475,00 TL

11.865,00 TL

Sağlık Bilişimi Yüksek Lisans (TEZSİZ)

14.750,00 TL

7.375,00 TL

10.325,00 TL

*Ayrıca Kurum Bursu Uygulanmayacaktır.

*Yüksek lisans ve Doktora programlarına tez ücreti dahildir.

Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.

Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.

Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.

Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.

Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12,anlaşmalı banka mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.

Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.

Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

YÜKSEK LİSANS ÖN KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Yüksek Lisans bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.