Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Başvuru ve Ücretler

(2018-2019 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları, 21.05.2018 tarihinden itibaren başlamıştır.)

ADAY ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Herhangi bir nedenle, 10 EYLÜL 2018 PAZARTESİ günü saat 10.00'da, Güney Yerleşke'de yapılacak olan Dil ve Konuşma Terapisi lisansüstü programları bilim sınavına giremeyecek olan lisansüstü adaylar için aynı gün ve aynı yerde saat 15.00'de  ek bir sınav yapılacaktır.

Sabah sınava giremeyecek adaylar, saat 15.00'deki ek sınava katılabilirler.

Sabah ve öğleden sonra yapılacak olan sınavlara, alan kısıtlaması olmaksızın, başvuru yapan tüm aday öğrenciler katılabilirler.

Sınav Bilgileri:

Yazılı Bilim Sınavı :     10 EYLÜL 2018 PAZARTESİ

Saat 10:00

(Sınav Yeri: Güney Yerleşke)

Kontenjan   :      40

2018-2019 Akademik Yılında Açılacak Yüksek Lisans Programları ve Kontenjanlar

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI:

Mezuniyet Koşulu:

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Koşulu:

Başvurulan programın puan türünde (Sayısal/MF3) en az 55 standart puana sahip olmak, Yabancı uyruklu adaylarda ALES sınavına girmiş olma şartı aranmaz

Yabancı Dil Koşulu:

Üniversitece açılacak yabancı dil sınavında başarılı olmak ya da sınav tarihinden geriye doğru üç yıl içinde alınan bir yabancı dil sınavı sonuç belgesi (TOEFL, IELTS, YDS, e-YDS) ile yabancı dil bilgisi düzeyini kanıtlamak. Yabancı dilde taban puan aranmaz. Adayın yabancı dil düzeyini kanıtlayacak bir belge sunamaması halinde, yabancı dil puanı 0 olarak değerlendirilir ve toplam puanı %90 üzerinden hesaplanır.

(Adaylar başarı sırasına göre alınacaktır. Başarı durumunun eşit olması halinde, kontenjan artırımına gidilecektir.)

Adayların başarı sıralaması, şu ölçütlere göre belirlenecektir:

1. Mezuniyet notu           % 30
  2. ALES puanı                   % 40
  3. Yabancı dil puanı         % 10
  4. Yazılı Bilim Sınavı         % 20

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENİLEN BELGELER

-Dil ve Konuşma Terapisi Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans mezunları için: Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Dil ve Konuşma Terapisi Tezsiz Yüksek Lisans mezunları için Tezsiz Yüksek Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans not belgelerinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-Sayısal puan türünde 55 puan ve üzeri, son üç yıl içinde alınmış ALES sonuç belgesi

-Yabancı Dil Sınavı sonuç belgesi (TOEFL, IELTS, YDS, e-YDS)

-Nüfus Cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

• Programlara Dil ve Konuşma Terapisi Lisans ve/veya Dil ve Konuşma Terapisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezunları başvurabilecektir.
  • Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2018-2019 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR
ÜSKÜDARÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI
BİREYSEL BAŞVURULARDA %30 BURSLU TUTARI
DİL VEKONUŞMA TERAPİSİ YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)
16.950,00 TL
8.475,00 TL
11.865,00 TL

DİL VEKONUŞMA TERAPİSİ YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)

BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI ÜCRETİ (10 DERS) 13.650 TL'DİR

*Ayrıca Kurum Bursu Uygulanmayacaktır.

*Yüksek lisans ve Doktora programlarına tez ücreti dahildir.

Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.

Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.

Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.

Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.

Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12,anlaşmalı banka mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.

Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.

Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

Yüksek Lisans bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.