Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

BAĞIMLILIK DANIŞMANLIĞI VE REHABİLİTASYON TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2018-2019 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları, 21.05.2018 tarihinden itibaren başlamıştır.)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ/UYGULAMALI PSİKOLOJİ  YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE:

Klinik Psikoloji/Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programında en az 3. döneme geçmiş öğrenciler, 2018-2019 Güz döneminde Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Tezsiz Yüksek Lisansı’na başvuruda bulunabileceklerdir.

• Öğrenciler öncelikle web sayfamızdan online başvuru yapacak,
  • Aşağıda belirtilen bilim sınavlarından herhangi birine girecek,
  • Sınav sonrası, başarı sıralamasına göre, kontenjan dahilinde kayıt yaptırabileceklerdir.
  • Kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, transkript incelemesi sonucu çıkan fark derslerini başarıyla verdikten sonra NPAMATEM Kliniği’nde 1 haftalık stajını tamamlamalı ve bitirme projesini teslim etmelidirler.

Program gereklerini (10 ders, 90 AKTS, staj, proje) yerine getiren öğrenciler Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Tezsiz Yüksek Lisans Programı diploması almaya hak kazanacaklardır.

Ders, staj ve projenin tamamlanma süresi, 2018 Güz dönemi ve 2019 Bahar dönemi  şeklindedir.  Projenizi ve stajınızı tercih ettiğiniz dönemlere göre size hak tanınan dönemler içerisinde tamamlamanız gerekmektedir.

Programın ücretlendirmesi Güz döneminde açıklanacak olan program ücretinin %50’si (7.375 TL) olarak belirlenmiştir.

Sınav Tarihi:

17 Ağustos 2018  Cuma

7 Eylül 2018  Cuma

21 Eylül 2018  Cuma

Sınav Saati: 09.00

Sınav Yeri: NP İstanbul Beyin Hastanesi

Adres: Saray Mah. Ahmet Tevfik İleri Cad. No:18
Ümraniye /İstanbul

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES sınav sonuç belgesi (Tezli Program için)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

Programa Kimler Katılabilir?

- Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin öğrenci kabulü ile ilgili olan maddeleri esas alınarak programa, bağımlılık alanında çalışan ya da çalışmak isteyen Tıp Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi mezunları ile Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyoloji, Felsefe, lisans düzeyinde eğitim veren Hemşirelik Bölümü, Eczacılık, Sosyal Hizmetler Bölümü, Polis Akademisi lisans mezunları katılabilmektedir.

Tıp Fakültesi, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunları dışında başvuru yapan adaylar, 1 eğitim yılı (Yüksek Lisans eğitiminden sayılmayacak şekilde) bilimsel hazırlık eğitimine tabi tutulacaktır.

Bilimsel Hazırlık Programı Ders ücreti – 1.950TL (Ders başına)

-Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi (Herhangi bir puan türünden  55 puan ve üzeri olması)

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ:

2018-2019 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI
BİREYSEL BAŞVURULARDA %30 BURSLU TUTARI
BAĞIMLILIK DANIŞMANLIĞI VE REHABİLİTASYON (TEZLİ)

16.950,00 TL
8.475,00 TL
11.865,00 TL
BAĞIMLILIK DANIŞMANLIĞI VE REHABİLİTASYON (TEZSİZ)

14.750,00 TL
7.375,00 TL
10.325,00 TL

*Ayrıca Kurum Bursu Uygulanmayacaktır.

*Yüksek lisans ve Doktora programlarına tez ücreti dahildir.

Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.

Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.

Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.

Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.

Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12,anlaşmalı banka mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.

Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.

Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

Yüksek Lisans bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.