Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

BAĞIMLILIK DANIŞMANLIĞI VE REHABİLİTASYON TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2019-2020 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları, 20.05.2019 tarihinden itibaren başlamıştır.)

Bilim Sınavı Tarihleri:

19 Temmuz 2019 Cuma, Saat: 10:00

23 Ağustos 2019 Cuma, Saat: 10:00

20 Eylül 2019 Cuma, Saat: 10:00

Sınav Yeri: Çarşı Yerleşke

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ/UYGULAMALI PSİKOLOJİ  YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE:

Klinik Psikoloji/Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programında en az 3. döneme geçmiş öğrenciler, 2019-2020 Güz döneminde Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Tezsiz Yüksek Lisans Programı’na başvuruda bulunabileceklerdir.

• Öğrenciler öncelikle web sayfamızdan online başvuru yapacak,
  • Aşağıda belirtilen bilim sınavlarından herhangi birine girecek,
  • Sınav sonrası, başarı sıralamasına göre, kontenjan dahilinde kayıt yaptırabileceklerdir.
  • Kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, transkript incelemesi sonucu çıkan fark derslerini başarıyla verdikten sonra NPAMATEM Kliniği’nde 1 haftalık stajını tamamlamalı ve bitirme projesini teslim etmelidirler.

Program gereklerini (10 ders, 90 AKTS, staj, proje) yerine getiren öğrenciler Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Tezsiz Yüksek Lisans Programı diploması almaya hak kazanacaklardır.

Ders, staj ve projenin tamamlanma süresi, 2019-2020 Güz ve Bahar yarıyılı şeklindedir.  Projenizi ve stajınızı tercih ettiğiniz dönemlere göre size hak tanınan dönemler içerisinde tamamlamanız gerekmektedir.

Programın ücretlendirmesi, program ücretinin %50’si olarak belirlenmiştir.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES sınav sonuç belgesi (Tezli Program için)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

Programa Kimler Katılabilir?

- Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin öğrenci kabulü ile ilgili olan maddeleri esas alınarak programa, bağımlılık alanında çalışan ya da çalışmak isteyen Tıp Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi mezunları ile Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyoloji, Felsefe, lisans düzeyinde eğitim veren Hemşirelik Bölümü, Eczacılık, Sosyal Hizmetler Bölümü, Polis Akademisi lisans mezunları katılabilmektedir.

Tıp Fakültesi, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunları dışında başvuru yapan adaylar, 1 eğitim yılı (Yüksek Lisans eğitiminden sayılmayacak şekilde) bilimsel hazırlık eğitimine tabi tutulacaktır.

Bilimsel Hazırlık Programı Ders ücreti – İlan edilecektir

-Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi (Herhangi bir puan türünden  55 puan ve üzeri olması)

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ:

2019-2020 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR
ÜSKÜDARÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI
BİREYSEL BAŞVURULARDA %30 BURSLU TUTARI
BAĞIMLILIK DANIŞMANLIĞI VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)

19.715,00 TL

9.860,00 TL

13.800,00 TL

BAĞIMLILIK DANIŞMANLIĞI VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS (TEZSİZ)

17.145,00 TL

8.575,00 TL

12.000,00 TL

Yüksek Lisans bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.