Moleküler Biyoloji ve Genetik (Türkçe) Bölümü

Moleküler Biyoloji ve Genetik Nedir?

Üsküdar Üniversitesinde Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programı öğrencilere en yeni ve yüksek akademik içeriğinde dersler vermeyi amaçlamaktadır. Öğretim programımız temel biyomühendislik teknikleri ve çeşitli dersler ile birlikte moleküler biyoloji ve genetik bölümü eğitimini kapsamaktadır. Böylelikle öğrencilere biyolojinin farklı alanlarında, biyoinformatik, genetik, genomik, popülasyon genetiği, hücre biyolojisi, biyokimya ve kök hücre araştırmaları konularında rehberlik etmesi amaçlanmaktadır. Bölümümüzün uyguladığı disiplinler arası eğitim- öğretim metodu mümkün olan en yüksek standartlarda zihin, vücut sağlığı ve hastalıkları, tıp, genetik, sosyal, biyokimya, temel bilgi, tinsel bilgiyi ve aile danışmanlığı için hizmet kalitesini sağlamak ve mümkün olan en üst seviyeye getirmeyi hedeflemektedir.

moleküler biyoloji ve genetik mühendisligi

Moleküler Biyoloji ve Genetik Program içeriği

Vizyonumuz moleküler biyoloji ve genetik, biyomühendislik ve bilgisayar mühendisliğini teorikte ve pratikte birleştirmektir. Üsküdar Üniversitesinde multidisipliner eğitim sistemi lisans öğrencilerine akademik pozisyonlar ve diğer iş olanaklarında en uygun adaylar olarak kendilerini geliştirmeleri konusunda yardımcı olacaktır. Bölümümüz uluslararası seviyede tanınan ve sözü edilen kurum olma niyetindedir.

Eğitim süresi 8 yarıyıldır.

moleküler biyoloji ve genetik bölümü

Moleküler Biyoloji ve Genetik İş Olanakları

Bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler yurt içinde ya da yurt dışında çeşitli araştırma destekleri ile akademik kariyerine devam edebilmektedir. Bunun yanı sıra biyoteknoloji şirketleri, ilaç endüstrisi, çevre ve sağlık alanlarında faaliyet gösteren kamu ve özel kurumlar, hastaneler, tüp bebek merkezleri ve tanı laboratuvarları, biyomedikal cihaz şirketleri Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunlarına iş olanağı sağlayan kurumlardır.