Moleküler Biyoloji ve Genetik (Türkçe) Bölümü

Moleküler Biyoloji ve Genetik Mesleği ile Hastalıklara Çözüm Aranıyor!

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Nedir?

Moleküler Biyoloji ve Genetik, insanlarda genlerin yapılarının ortaya çıkartarak, çevresel   faktörleri de göz önüne alarak birbirleri ile olan ilişkileri ve bu ilişkiler sonrasında yaşanabilecek etkileri inceleyen bir bilim dalıdır.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Ders Programı Multidisipliner Yaklaşıma Sahip

Biyomühendislik ve bilgisayar mühendisliğini teorikte ve pratikte birleştirme vizyonu ile eğitim sunulan Moleküler Biyoloji ve Genetik Türkçe bölümü, multidisipliner eğitim sistemi ile akademik çalışmaların yanı sıra sektörde çalışmayı düşünen öğrencileri profesyonel hayata hazırlamayı hedeflemektedir. Eğitim programında biyoloji, biyoenformatik, genetik, genomik, popülasyon genetiği, hücre biyolojisi, biyokimya ve kök hücre araştırmaları gibi öğrencileri farklı alanlara yönlendirecek dersler verilmektedir

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde (Türkçe) Alınan Dersler Nelerdir?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü, öğrencilere son gelişmeler doğrultusunda hazırlanmış bir ders programı ile yüksek kalitede akademik eğitim vermeyi hedeflemektedir. Temel biyomühendislik tekniklerinin yanı sıra biyolojinin farklı alanlarında; biyoinformatik, genetik, genomik, popülasyon genetiği, hücre biyolojisi, biyokimya ve kök hücre gibi araştırmalar konularında da nitelikli bir eğitim verilmektedir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik (Türkçe) Mezunlarının Çalışma Olanakları Nelerdir?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü mezunları akademik kariyerin yanı sıra biyoteknoloji şirketleri, ilaç endüstrisi, çevre ve sağlık alanlarında faaliyet gösteren kamu ve özel kurumlar, hastaneler, tüp bebek merkezleri, tanı laboratuvarları ve biyomedikal cihaz şirketleri bölüm mezunlarına iş olanağı sağlayan kurumlar arasında yer almaktadır.