Aday Öğrenci

Moleküler Biyoloji ve Genetik (Türkçe) Akademik Etkinlikler

18 KAS 2019

"Regulation of adult neurogenesis in the mammalian brain"

18.11.2019 tarihinde, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Öz hocamızın konuşmacı olduğu "Regulation of adult neurogenesis in the mammalian brain"  konulu sunum Nermin Tarhan Salonu 09:00-12:01 saatler arasında gerçekleştirilmiştir.

11 KAS 2019

"Multidisciplinary project on Medicinal Tar in the Mediterranean from medieval time to the present"

11.11.2019 tarihinde, Prof. Dr. Muhsin Konuk hocamızın konuşmacı olduğu "Multidisciplinary project on Medicinal Tar in the Mediterranean from medieval time to the present" konulu sunum Nermin Tarhan Salonu 09:00-12:00 saatler arasında gerçekleştirilmiştir.

22 EKI 2019

"Nörogelişimsel bozukluklarda oreksinerjik sistem"

22.10.2019 tarihinde, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Öz hocamızın konuşmacı olduğu "Nörogelişimsel bozukluklarda oreksinerjik sistem" konulu sunum Nermin Tarhan Salonu 09:00-12:00 saatler arasında gerçekleştirilmiştir.

17 MAR 2017

5.Ulusal Biyomühendislik Öğrenci Kongresi

Bu yıl yapılan etkinlikte katılımcı sayısı toplamda 355 kişidir. Üniversite katılım detayları aşağıdaki gibidir:2 kişi Biruni Üniversitesi'nden, 1 kişi Celal Bayar Üniversitesi'nden, 28 kişi Ege Üniversitesi'nden, 6 kişi Fırat Üniversitesi'nden, 5 kişi Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden, 5 kişi Haliç Üniversitesi'nden, 11 kişi İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden, 3 kişi İstanbul Teknik Üniversitesi'nden, 5 kişi İstanbul Üniversitesi'nden, 2 kişi Kırıkkale Üniversitesi'nden, 1 kişi Kocaeli Üniversitesi'nden, 18 kişi Marmara Üniversitesi'nden, 1 kişi Namık Kemal Üniversitesi'nden, 1 kişi Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden, 2 kişi Okan Üniversitesi'nden, 9 kişi Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden, 39 kişi Yıldız Teknik Üniversitesi'nden, 4 kişi Kurum Dışı ve 212 kişi Üsküdar Üniversitesi'nden katılımcı bulunmuştur.

06 MAY 2016

4. Biyomühendislik ve Genetik Günleri

Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 4. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 6 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:MURAT YASA (AROMSA): Mühendislik ve BaşarıProf. Dr. LEVENT TRABZON (İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ): Mikro/Nano-Üretim Yöntemleri ile Biyolojik/Tıp Uygulamaların GeliĢtirilmesiYrd. Doç. Dr. HÜSEYİN OZAN TEKİN (ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ): Medikal Radyasyon Kavramı ve KaynaklarıYrd. Doç. Dr. MURAT ÖZMEN (YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ): Tıpta PolimerlerProf. Dr. TAYFUN UZBAY (ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ): Çocukluk Düşlerinden Akademisyenliğe: Bir Bilim HikâyesiDoç. Dr. KORKUT ULUCAN (MARMARA ÜNİVERSİTESİ): Spor Genetiği ve Gen Dopinginde Güncel Moleküler BiyobelirteçlerBiyomühendislik ve genetik günü için yapılan sayımda; 150 kişi Üsküdar Üniversitesinden, 30 kişi Marmara Üniversitesinden, 20 kişi İstanbul Atatürk Anadolu Lisesinden, 6 kişi Acıbadem Üniversitesinden, 6 kişi Fatih Üniversitesinden, 3 kişi İstanbul Üniversitesinden, 2 kişi Boğaziçi Üniversitesinden, 1'er kişi Yıldız Teknik, Yeditepe, Düzce ve Okan Üniversitelerinden, Kurumu belli olmayan 11 kişi toplamda 233 katılımcı sayısı elde edilmiştir.

30 NİS 2015

3. Biyomühendislik ve Gentik Günü

Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 3. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 30 Nisan tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Doç. Dr. Tunç Çatal: Mikrobiyal Elektroliz Hücre TeknolojisiMurat Yasa: Kaliteli Mühendis İhtiyacıProf. Dr. Selim Çetiner: Küreselleşme Sürecinde GDO’lar ve BiyogüvenlikDoç. Dr. Seda Kızılel: Hücre Tepkisine Rehberlik Edecek Biyolojik Tabanlı Yumuşak MalzemelerProf. Dr. Safiye Sağ Erdem: Hesaplamalı Kimya Yöntemleri ve Akılcı İlaç TasarımıDoç. Dr. Ali Koşar: Hidrodinamik Kavitasyonun Biyomedikal UygulamalarıYapılan sayımlarda Kurum içi ve Kurum Dışı toplam 147 katılımcı elde edilmiştir.

09 MAY 2014

2. Biyomühendislik ve Genetik Günleri

Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 2. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 9-10 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Prof. Dr. Nevzat Tarhan:  Açılış KonuşmasıProf. Dr. Selahattin Gültekin: Nörobilimde Mühendislik UygulamalarProf. Dr. Tayfun Uzbay: Nöral PlastisiteYrd. Doç. Dr. Kenan Ateş: Yetişkin Nörogenezi ve Nöral Rejenerasyonunda Hücre Tedavisi Olarak Nöral Kök Hücreler ve 3D Hidrojel SistemiDr. Volkan Özgüz: Nöronlardan Kognitif Bilgi İşlem Sistemlerine: Bir Mühendis Beyin'i Anlamaya ÇalışıyorProf. Dr.Oğuz Tanrıdağ: Beyindeki Dil Sistemi: Bir Doğal Nöromühendislik ÖrneğiProf. Dr. Nihan Erginel Ünaltuna: Nörodejeneratif Hastalıkların Moleküler MekanizmalarıProf. Dr. Uğur Sezerman: Nörolojik Hastalıklarda “Omik” Verilerin Bütünleyici Analizi ile Kişisel Hastalık Oluşum Mekanizmalarının Aydınlatılması ve Kişisel Tıp UygulamalarıProf. Dr. Sevil Atasoy: Biyologların Önlenemez YükselişiYapılan sayımlarda Kurum içi ve Kurum Dışı ortalama 170 katılımcı bulunmaktadır.

03 MAY 2013

1.BİYOMÜHENDİSLİK VE GENETİK GÜNLERİ

Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 1. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 3-4 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Doç. Dr. Tunç Çatal (Marmara Üniversitesi): Kök Hücrelere Güncel yaklaşımDoç. Dr. Fatıma Yücel (TÜBİTAK-MAM) :TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü (GMBE) Çalışma Alanları ve Tanı Teknolojisi Alanında Yapılan ÇalışmalarDoç. Dr. Mustafa ÇAKIR (Marmara Üniversitesi): Biyomühendislik ve Genetik Eğitiminin Ortaöğretimdeki Yeri ve ÖnemiProf. Dr. Engin ULUKAYA (Uludağ Üniversitesi): Kanser Kök HücreProf. Dr. Selahattin GÜLTEKİN (Üsküdar Üniversitesi) : Mühendislik ve Tıp Bilimleri Arasındaki Köprü: BiyomühendislikMurat YASA (Aromsa): Kaliteli Mühendis İhtiyacı

23 HAZ 2025

Prof. Dr. Muhsin Konuk: Proje tabanlı çalışma kültürünü oturtmaya çalışıyoruz

Prof. Dr. Muhsin Konuk: Proje tabanlı çalışma kültürünü oturtmaya çalışıyoruz    22.10.2018 15:08                                                                                                                                                                   Okunma :Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Kumral Abdal Anadolu Lisesi’nin başvurduğu “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi” kapsamında Bilecik ve Bozüyük’te “Biyolojik Bilimler ve Geleceğimiz” başlıklı konuşmasıyla liselilerle buluştu.4 gün süren etkinlikte 11 ve 12. sınıflar ile buluştuklarını ifade eden Konuk, “Bu 4 gün içeresinde değişik üniversitelerden eğitimciler de katıldı.  Etkinlik sonrası öğrencilerle konuşma fırsatım oldu. Gençlerin yaşam bilimlerine yönelik sorularını yanıtlandım.Etkinliğin diğer konuşmacıları fizikçiler, kimyacılar ve astrofizikçilerdi. Çarşamba günü başlayıp cumartesi akşamı biten etkinlikte öğrencilerle atölye çalışmaları gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.“Bilim şenlikleri lise çağındaki çocuklar ile gerçekleştirilmeli”Prof. Dr. Muhsin Konuk Türkiye’de temel bilimlerdeki çöküş, öğrencilerin temel bilimleri tercih etmemesi gibi nedenlerden ötürü gençleri temel bilimlere yönlendirmek, kafalarında kıvılcım oluşturabilmek adına bilim şenliklerinin lise çağındaki çocuklar ile gerçekleştirilmesinin kazanımları olduğuna inandıklarını belirtti.Konuk “özellikle öğrencilere vurguladığım şeyler biyoteknoloji, bitki ve hayvan biyoteknolojisi, bitki ve hayvan doku kültürleri ve bu sayede neler ürettiğimiz, nano biyoteknoloji, kök hücreler ve uygulamaları, bireyselleşmiş tıp-farmakogenetik, gelişmekte olan bir alan olarak nörobilim gibi konuların temellerini anlattım. Amacımız gençlerin hayal ve düşüncelerinde bir kıvılcım çaktırıp, kafalarında bir şeyler canlandırmaya çalışmaktır” dedi.Etkinlikte gençleri proje bazlı çalışmaları gerektiği konusunda uyardığının altını çizen Konuk “Geçtiğimiz hafta içeresinde 2 farklı lise benden projeleri ile ilgili destek istediler. Ben de bir tanesinin konusunun yeterince özgün olmadığını başka bir konu üzerine yönelmesi gerektiğini belirttim” dedi.“Proje tabanlı çalışma kültürü hedefliyoruz”Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği Bilim ve Fikir Festivali öğrencileri proje tabanlı çalışmaya yöneltmekte olduğunu söyleyen Konuk “Proje kültürü olmayan bir millet olduğumuz için öğrencileri proje tabanlı çalışmaya yöneltmenin semeresini yakın bir gelecekte daha etkin göreceğiz. Proje tabanlı çalışma kültürünü oturtmaya çalışıyoruz ve bu da tabi ki zaman alacak” şeklinde konuştu. Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!