Endüstri Mühendisliği İnsan Kaynakları Yönetimi dersi kapsamında sektör temsilcileri Pazartesi Sohbetleri etkinliklerinde Endüstri Mühendisliği öğrencileri ile buluşmalar gerçekleştirmektedir. Bu çerçevede 5 Kasım 2018 tarihinde Hocaoğlu Optisyenlik şirketi kurucusu, İTO Meclis Üyesi ve Kızılay Kadıköy şube başkanı Numan Hocaoğlu bölüm öğrencileri ile bir araya gelmiş ‘İş hayatı ve sosyal sorumluluk ilişkisi’ üzerine bir seminer vermiştir. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Hocaoğlu, iş hayatı sosyal sorumluluk ilişkisine dair önemli paylaşımlarda bulunmuştur.
Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Serap Tepe Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen hizmet içi eğitim & öğretmen seminerleri kapsamında ‘Eğitim 4.0’ konulu seminer vermiştir.
Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Serap Tepe 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen International Conference on New Challenges in Industrial Engineering and Operations Management adlı konferansa katılarak ‘A New Risk Assessment Methodology by Using Pythagorean Fuzzy Analytic Hierarchy Process’ adlı bildirisini sunmuştur.http://ncmconferences.com/proceedings-of-new-challenges-in-industrial-engineering-and-operations-management-12th-ncm/http://ncmconferences.com/wp-content/uploads/2017/03/NCM12-Ankara-Conference-Proceedings-book_081.pdf
Endüstri Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Dr. Hasan Çiçek Birleşik Krallık İskoçya’ nın Edinburg şehrinde 22-24 Ağustos 2018 tarihlerinde düzenlenen 8th International Conference on Information Communication and Management (ICICM 2018) adlı konferansa katılarak ‘Difficulties and Solution Proposals Relevant in the Application of ISO 9001:2015 Quality Management System Standards to Small and Medium Sized (SME) Companies’ adlı bildiriyi sunmuştur.
13-15 Nisan 2018 tarihleri arasında Los Angeles’te düzenlenen “Society for Brain Mapping & Therapeutics (SBMT)” Konferansında Entropy: A promising EEG Biomarker Dichotomizing Opioid Use Disorder and Healthy Controls başlıklı çalışmamız ile biomarker potansiyeli olan Entropy hakkındaki son çalışmamızı sunuyoruz.
Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Dr. Serap Tepe rehberliğinde TÜBİTAK Gebze yerleşkesi Ulusal Metroloji Enstitüsü’ne fizik dersi kapsamında ziyarette bulunmuşlar, çeşitli fizik deneylerinin yapılışını izleme ve yetkililere soru sorma fırsatı bulmuşlardır. Gezi sonunda konferansa katılan öğrenciler TÜBİTAK genel yapısı hakkında da bilgi alma fırsatı bulmuşlardır.
Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Dr. Serap Tepe rehberliğinde 22.02.2018 tarihinde TEKNOPARK İSTANBUL’a kariyer günleri kapsamında ziyarette bulunmuşlar, endüstri mühendisliği çalışma alanları hakkında bilgi almış ve etkinliklere katılmışlardır. Bölüm öğrencileri aynı zamanda PIWORKS (https://www.piworks.net/) şirketine de ziyarette bulunmuş ve şirket çalışmaları hakkında bilgi almışlardır.
Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Serap Tepe 28-29 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenen International Telecommunications Conference ITELCON2017 organizasyonuna ev sahipliği yapan yönetici ekipte Üsküdar Üniversitesi’ni temsilen yer almıştır. SPARK, SPRINGER, TEKNOPARK İSTANBUL, TURKSAT, TAI ve TÜBİTAK BİLGEM sponsorluğunda gerçekleşen konferansın bilgilerine ve bildiri özetlerine aşağıdaki linklerden ulaşılabilmektedir.https://itelcon.org/2017/conference/committees/ https://www.springer.com/us/book/9789811304071
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü’nün düzenlemiş olduğu 5. Ulusal Biyomühendislik Öğrenci Kongresi etkinliği 17-18 Mart 2017 tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:17 Mart 2017Yrd. Doç. Dr. Salih GENCER (ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ): Kanserde MetastazMert Selimoğlu (PAKMAYA): Gıda Sektöründeki Biyoteknolojik YaklaşımlarProf. Dr. Nevzat ALKAN (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ): Adli Amaçlı Moleküler Genetik İncelemelerde Son Tartışma KonularıCan KAYACILAR (NANOYAŞAM): Gıda-Sağlık İlişkisinin Güçlendirilmesi İle Neler Başarılabilir?Doç. Dr. Ahmet MİDİ (BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ): Hayvan Deneyi Çalışmalarında Patolojinin Etkinliği ve Dokuların Mikroskopik Değerlendirme için HazırlanmasıProf. Dr. Tunç AKKOÇ (MARMARA ÜNİVERSİTESİ): Kök Hücrede Güncel Yaklaşımlar18 Mart 2017Msc. Türker TOKTAY (MEDSANTEK): Akan Hücreölçer Kullanım AlanlarıDoğukan GÜNGÖR (3DÖRTGEN): Yıkıcı YenilikProf. Dr. Sevil YÜCEL (YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ): Kemik Doku Mühendisliği’nde Yeni YaklaşımlarEcz. Mehmet Ahmet ÜNLÜ (MDC İLAÇ): İlaç SektörüMsc. Arzu TEMİZYÜREK (BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ): Biyomühendislik ve Deneysel Hayvan Modelleri İlişkisiTaner UVUZTEKİN (FIRAT ÜNİVERSİTESİ – Poster Sunumu): Üzüm Cibresinden Biyogaz ÜretimiDenizhan Özer ŞAHİN (EGE ÜNİVERSİTESİ – Poster Sunumu): Polimer Astragaloside VII Formulasyonunun Mevsimsel Grip Aşısında Adjuvan Olarak Kullanım Potansiyelinin In Vıtro Olarak Araştırılması
Bu yıl yapılan etkinlikte katılımcı sayısı toplamda 355 kişidir. Üniversite katılım detayları aşağıdaki gibidir:2 kişi Biruni Üniversitesi'nden, 1 kişi Celal Bayar Üniversitesi'nden, 28 kişi Ege Üniversitesi'nden, 6 kişi Fırat Üniversitesi'nden, 5 kişi Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden, 5 kişi Haliç Üniversitesi'nden, 11 kişi İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden, 3 kişi İstanbul Teknik Üniversitesi'nden, 5 kişi İstanbul Üniversitesi'nden, 2 kişi Kırıkkale Üniversitesi'nden, 1 kişi Kocaeli Üniversitesi'nden, 18 kişi Marmara Üniversitesi'nden, 1 kişi Namık Kemal Üniversitesi'nden, 1 kişi Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden, 2 kişi Okan Üniversitesi'nden, 9 kişi Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden, 39 kişi Yıldız Teknik Üniversitesi'nden, 4 kişi Kurum Dışı ve 212 kişi Üsküdar Üniversitesi'nden katılımcı bulunmuştur.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 4. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 6 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:MURAT YASA (AROMSA): Mühendislik ve BaşarıProf. Dr. LEVENT TRABZON (İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ): Mikro/Nano-Üretim Yöntemleri ile Biyolojik/Tıp Uygulamaların GeliĢtirilmesiYrd. Doç. Dr. HÜSEYİN OZAN TEKİN (ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ): Medikal Radyasyon Kavramı ve KaynaklarıYrd. Doç. Dr. MURAT ÖZMEN (YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ): Tıpta PolimerlerProf. Dr. TAYFUN UZBAY (ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ): Çocukluk Düşlerinden Akademisyenliğe: Bir Bilim HikâyesiDoç. Dr. KORKUT ULUCAN (MARMARA ÜNİVERSİTESİ): Spor Genetiği ve Gen Dopinginde Güncel Moleküler BiyobelirteçlerBiyomühendislik ve genetik günü için yapılan sayımda; 150 kişi Üsküdar Üniversitesinden, 30 kişi Marmara Üniversitesinden, 20 kişi İstanbul Atatürk Anadolu Lisesinden, 6 kişi Acıbadem Üniversitesinden, 6 kişi Fatih Üniversitesinden, 3 kişi İstanbul Üniversitesinden, 2 kişi Boğaziçi Üniversitesinden, 1'er kişi Yıldız Teknik, Yeditepe, Düzce ve Okan Üniversitelerinden, Kurumu belli olmayan 11 kişi toplamda 233 katılımcı sayısı elde edilmiştir.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 3. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 30 Nisan tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Doç. Dr. Tunç Çatal: Mikrobiyal Elektroliz Hücre TeknolojisiMurat Yasa: Kaliteli Mühendis İhtiyacıProf. Dr. Selim Çetiner: Küreselleşme Sürecinde GDO’lar ve BiyogüvenlikDoç. Dr. Seda Kızılel: Hücre Tepkisine Rehberlik Edecek Biyolojik Tabanlı Yumuşak MalzemelerProf. Dr. Safiye Sağ Erdem: Hesaplamalı Kimya Yöntemleri ve Akılcı İlaç TasarımıDoç. Dr. Ali Koşar: Hidrodinamik Kavitasyonun Biyomedikal UygulamalarıYapılan sayımlarda Kurum içi ve Kurum Dışı toplam 147 katılımcı elde edilmiştir.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 2. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 9-10 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Açılış KonuşmasıProf. Dr. Selahattin Gültekin: Nörobilimde Mühendislik UygulamalarProf. Dr. Tayfun Uzbay: Nöral PlastisiteYrd. Doç. Dr. Kenan Ateş: Yetişkin Nörogenezi ve Nöral Rejenerasyonunda Hücre Tedavisi Olarak Nöral Kök Hücreler ve 3D Hidrojel SistemiDr. Volkan Özgüz: Nöronlardan Kognitif Bilgi İşlem Sistemlerine: Bir Mühendis Beyin'i Anlamaya ÇalışıyorProf. Dr.Oğuz Tanrıdağ: Beyindeki Dil Sistemi: Bir Doğal Nöromühendislik ÖrneğiProf. Dr. Nihan Erginel Ünaltuna: Nörodejeneratif Hastalıkların Moleküler MekanizmalarıProf. Dr. Uğur Sezerman: Nörolojik Hastalıklarda “Omik” Verilerin Bütünleyici Analizi ile Kişisel Hastalık Oluşum Mekanizmalarının Aydınlatılması ve Kişisel Tıp UygulamalarıProf. Dr. Sevil Atasoy: Biyologların Önlenemez YükselişiYapılan sayımlarda Kurum içi ve Kurum Dışı ortalama 170 katılımcı bulunmaktadır.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 1. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 3-4 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Doç. Dr. Tunç Çatal (Marmara Üniversitesi): Kök Hücrelere Güncel yaklaşımDoç. Dr. Fatıma Yücel (TÜBİTAK-MAM) :TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü (GMBE) Çalışma Alanları ve Tanı Teknolojisi Alanında Yapılan ÇalışmalarDoç. Dr. Mustafa ÇAKIR (Marmara Üniversitesi): Biyomühendislik ve Genetik Eğitiminin Ortaöğretimdeki Yeri ve ÖnemiProf. Dr. Engin ULUKAYA (Uludağ Üniversitesi): Kanser Kök HücreProf. Dr. Selahattin GÜLTEKİN (Üsküdar Üniversitesi) : Mühendislik ve Tıp Bilimleri Arasındaki Köprü: BiyomühendislikMurat YASA (Aromsa): Kaliteli Mühendis İhtiyacı
Prof. Dr. Muhsin Konuk: Proje tabanlı çalışma kültürünü oturtmaya çalışıyoruz 22.10.2018 15:08 Okunma :Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Kumral Abdal Anadolu Lisesi’nin başvurduğu “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi” kapsamında Bilecik ve Bozüyük’te “Biyolojik Bilimler ve Geleceğimiz” başlıklı konuşmasıyla liselilerle buluştu.4 gün süren etkinlikte 11 ve 12. sınıflar ile buluştuklarını ifade eden Konuk, “Bu 4 gün içeresinde değişik üniversitelerden eğitimciler de katıldı. Etkinlik sonrası öğrencilerle konuşma fırsatım oldu. Gençlerin yaşam bilimlerine yönelik sorularını yanıtlandım.Etkinliğin diğer konuşmacıları fizikçiler, kimyacılar ve astrofizikçilerdi. Çarşamba günü başlayıp cumartesi akşamı biten etkinlikte öğrencilerle atölye çalışmaları gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.“Bilim şenlikleri lise çağındaki çocuklar ile gerçekleştirilmeli”Prof. Dr. Muhsin Konuk Türkiye’de temel bilimlerdeki çöküş, öğrencilerin temel bilimleri tercih etmemesi gibi nedenlerden ötürü gençleri temel bilimlere yönlendirmek, kafalarında kıvılcım oluşturabilmek adına bilim şenliklerinin lise çağındaki çocuklar ile gerçekleştirilmesinin kazanımları olduğuna inandıklarını belirtti.Konuk “özellikle öğrencilere vurguladığım şeyler biyoteknoloji, bitki ve hayvan biyoteknolojisi, bitki ve hayvan doku kültürleri ve bu sayede neler ürettiğimiz, nano biyoteknoloji, kök hücreler ve uygulamaları, bireyselleşmiş tıp-farmakogenetik, gelişmekte olan bir alan olarak nörobilim gibi konuların temellerini anlattım. Amacımız gençlerin hayal ve düşüncelerinde bir kıvılcım çaktırıp, kafalarında bir şeyler canlandırmaya çalışmaktır” dedi.Etkinlikte gençleri proje bazlı çalışmaları gerektiği konusunda uyardığının altını çizen Konuk “Geçtiğimiz hafta içeresinde 2 farklı lise benden projeleri ile ilgili destek istediler. Ben de bir tanesinin konusunun yeterince özgün olmadığını başka bir konu üzerine yönelmesi gerektiğini belirttim” dedi.“Proje tabanlı çalışma kültürü hedefliyoruz”Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği Bilim ve Fikir Festivali öğrencileri proje tabanlı çalışmaya yöneltmekte olduğunu söyleyen Konuk “Proje kültürü olmayan bir millet olduğumuz için öğrencileri proje tabanlı çalışmaya yöneltmenin semeresini yakın bir gelecekte daha etkin göreceğiz. Proje tabanlı çalışma kültürünü oturtmaya çalışıyoruz ve bu da tabi ki zaman alacak” şeklinde konuştu. Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Dr.R.Murat Demirer, Istanbul Arel Üniversitesinde düzenlenen IEEE nin düzenlediği Uluslararası EBBT 2018 konferansında 18 Nisan 2018 Çarşamba günü "Spatiotemporal Phase Synchronizations in Very Low Frequency EEG Oscillations" başlıklı bildirisini sözlü sunmuş aynı gün de oturum başkanlığı yapmıştırebbt-2018-program-en