How to increase productivity in the pandemic ? (28/03/2021);Uzm.Psk.Birgül Kekliktepe – How to increase the productivity in the pandemic ?
Biopotential Webinar (Mart 2021);Dr.Öğr.Üyesi Zihni Onur Çalışkaner (Üsküdar Üniversitesi) – Stem Cells and IPSCsBiyomühendis Ecem Kaplan (DFKZ) – Wet Lab Studies in BioengineeringDr.Öğr.Üyesi Hasan Çiçek (Üsküdar Üniversitesi) – Bio EntrepreneurshipDr.Öğr.Üyesi Mehdi Partovi Meran (Üsküdar Üniversitesi) – Biomaterials and Polymer Engineering
Gene Talk (28/02/2021);Prof. Dr. Korkut Ulucan (Üsküdar Üniversitesi) – Gene Talks
Article Searching Workshop (27/02/2021);Şeyma Türkan Koyun – How to search for an article ?
Internship Talks (19/02/2021);Biyomühendis Özge Gül – How to write an e-mail ? / How to prepare a CV ?
Biosuccess Agenda (22/07/2020);Biyomühendis Özge Gül – How to read scientific article ? / How to prepare a mind map ? / How to write a internship motivation e-mail ?
8.Biyomühendislik Günleri (08/05/2020)Prof.Dr Dilek Kazan (Marmara Üniversitesi) – COVID-19 ve BiyomühendislikDr.Bircan Dinç (Bahçeşehir Üniversitesi) – Calorimetric Techniques in Biophysical CharactericationDr.Zülhice Tanrısever (TriBor Arge) – Boron in Health ApplicationsBeril Koparal (NOTE Cosmetics) – Kariyer YolculuğuDr.Turan Demircan (REMER) – Successful Spinal Cord Regeneration in Metamorphic Axolotl; How is it possibble ?Dr.Hamit Ekinci (T.C Tarım Bakanlığı) – Bitkisel BiyoteknolojiY.Mimar Ümit Ünal (İstanbul Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü) – Biyoteknoloji ve Biyogirişimin ÖnemiDr.Cihan Taştan (Acıbadem Üniversitesi) – Gene Editing Therapies for COVID-19Doç.Dr.Korkut Ulucan (Üsküdar Üniversitesi) - Farmakogenetikte Güncel Konular
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü’nün düzenlemiş olduğu 5. Ulusal Biyomühendislik Öğrenci Kongresi etkinliği 17-18 Mart 2017 tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:17 Mart 2017Yrd. Doç. Dr. Salih GENCER (ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ): Kanserde MetastazMert Selimoğlu (PAKMAYA): Gıda Sektöründeki Biyoteknolojik YaklaşımlarProf. Dr. Nevzat ALKAN (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ): Adli Amaçlı Moleküler Genetik İncelemelerde Son Tartışma KonularıCan KAYACILAR (NANOYAŞAM): Gıda-Sağlık İlişkisinin Güçlendirilmesi İle Neler Başarılabilir?Doç. Dr. Ahmet MİDİ (BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ): Hayvan Deneyi Çalışmalarında Patolojinin Etkinliği ve Dokuların Mikroskopik Değerlendirme için HazırlanmasıProf. Dr. Tunç AKKOÇ (MARMARA ÜNİVERSİTESİ): Kök Hücrede Güncel Yaklaşımlar18 Mart 2017Msc. Türker TOKTAY (MEDSANTEK): Akan Hücreölçer Kullanım AlanlarıDoğukan GÜNGÖR (3DÖRTGEN): Yıkıcı YenilikProf. Dr. Sevil YÜCEL (YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ): Kemik Doku Mühendisliği’nde Yeni YaklaşımlarEcz. Mehmet Ahmet ÜNLÜ (MDC İLAÇ): İlaç SektörüMsc. Arzu TEMİZYÜREK (BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ): Biyomühendislik ve Deneysel Hayvan Modelleri İlişkisiTaner UVUZTEKİN (FIRAT ÜNİVERSİTESİ – Poster Sunumu): Üzüm Cibresinden Biyogaz ÜretimiDenizhan Özer ŞAHİN (EGE ÜNİVERSİTESİ – Poster Sunumu): Polimer Astragaloside VII Formulasyonunun Mevsimsel Grip Aşısında Adjuvan Olarak Kullanım Potansiyelinin In Vıtro Olarak Araştırılması
Bu yıl yapılan etkinlikte katılımcı sayısı toplamda 355 kişidir. Üniversite katılım detayları aşağıdaki gibidir:2 kişi Biruni Üniversitesi'nden, 1 kişi Celal Bayar Üniversitesi'nden, 28 kişi Ege Üniversitesi'nden, 6 kişi Fırat Üniversitesi'nden, 5 kişi Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden, 5 kişi Haliç Üniversitesi'nden, 11 kişi İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden, 3 kişi İstanbul Teknik Üniversitesi'nden, 5 kişi İstanbul Üniversitesi'nden, 2 kişi Kırıkkale Üniversitesi'nden, 1 kişi Kocaeli Üniversitesi'nden, 18 kişi Marmara Üniversitesi'nden, 1 kişi Namık Kemal Üniversitesi'nden, 1 kişi Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden, 2 kişi Okan Üniversitesi'nden, 9 kişi Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden, 39 kişi Yıldız Teknik Üniversitesi'nden, 4 kişi Kurum Dışı ve 212 kişi Üsküdar Üniversitesi'nden katılımcı bulunmuştur.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 4. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 6 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:MURAT YASA (AROMSA): Mühendislik ve BaşarıProf. Dr. LEVENT TRABZON (İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ): Mikro/Nano-Üretim Yöntemleri ile Biyolojik/Tıp Uygulamaların GeliĢtirilmesiYrd. Doç. Dr. HÜSEYİN OZAN TEKİN (ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ): Medikal Radyasyon Kavramı ve KaynaklarıYrd. Doç. Dr. MURAT ÖZMEN (YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ): Tıpta PolimerlerProf. Dr. TAYFUN UZBAY (ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ): Çocukluk Düşlerinden Akademisyenliğe: Bir Bilim HikâyesiDoç. Dr. KORKUT ULUCAN (MARMARA ÜNİVERSİTESİ): Spor Genetiği ve Gen Dopinginde Güncel Moleküler BiyobelirteçlerBiyomühendislik ve genetik günü için yapılan sayımda; 150 kişi Üsküdar Üniversitesinden, 30 kişi Marmara Üniversitesinden, 20 kişi İstanbul Atatürk Anadolu Lisesinden, 6 kişi Acıbadem Üniversitesinden, 6 kişi Fatih Üniversitesinden, 3 kişi İstanbul Üniversitesinden, 2 kişi Boğaziçi Üniversitesinden, 1'er kişi Yıldız Teknik, Yeditepe, Düzce ve Okan Üniversitelerinden, Kurumu belli olmayan 11 kişi toplamda 233 katılımcı sayısı elde edilmiştir.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 3. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 30 Nisan tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Doç. Dr. Tunç Çatal: Mikrobiyal Elektroliz Hücre TeknolojisiMurat Yasa: Kaliteli Mühendis İhtiyacıProf. Dr. Selim Çetiner: Küreselleşme Sürecinde GDO’lar ve BiyogüvenlikDoç. Dr. Seda Kızılel: Hücre Tepkisine Rehberlik Edecek Biyolojik Tabanlı Yumuşak MalzemelerProf. Dr. Safiye Sağ Erdem: Hesaplamalı Kimya Yöntemleri ve Akılcı İlaç TasarımıDoç. Dr. Ali Koşar: Hidrodinamik Kavitasyonun Biyomedikal UygulamalarıYapılan sayımlarda Kurum içi ve Kurum Dışı toplam 147 katılımcı elde edilmiştir.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 2. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 9-10 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Açılış KonuşmasıProf. Dr. Selahattin Gültekin: Nörobilimde Mühendislik UygulamalarProf. Dr. Tayfun Uzbay: Nöral PlastisiteYrd. Doç. Dr. Kenan Ateş: Yetişkin Nörogenezi ve Nöral Rejenerasyonunda Hücre Tedavisi Olarak Nöral Kök Hücreler ve 3D Hidrojel SistemiDr. Volkan Özgüz: Nöronlardan Kognitif Bilgi İşlem Sistemlerine: Bir Mühendis Beyin'i Anlamaya ÇalışıyorProf. Dr.Oğuz Tanrıdağ: Beyindeki Dil Sistemi: Bir Doğal Nöromühendislik ÖrneğiProf. Dr. Nihan Erginel Ünaltuna: Nörodejeneratif Hastalıkların Moleküler MekanizmalarıProf. Dr. Uğur Sezerman: Nörolojik Hastalıklarda “Omik” Verilerin Bütünleyici Analizi ile Kişisel Hastalık Oluşum Mekanizmalarının Aydınlatılması ve Kişisel Tıp UygulamalarıProf. Dr. Sevil Atasoy: Biyologların Önlenemez YükselişiYapılan sayımlarda Kurum içi ve Kurum Dışı ortalama 170 katılımcı bulunmaktadır.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 1. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 3-4 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Doç. Dr. Tunç Çatal (Marmara Üniversitesi): Kök Hücrelere Güncel yaklaşımDoç. Dr. Fatıma Yücel (TÜBİTAK-MAM) :TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü (GMBE) Çalışma Alanları ve Tanı Teknolojisi Alanında Yapılan ÇalışmalarDoç. Dr. Mustafa ÇAKIR (Marmara Üniversitesi): Biyomühendislik ve Genetik Eğitiminin Ortaöğretimdeki Yeri ve ÖnemiProf. Dr. Engin ULUKAYA (Uludağ Üniversitesi): Kanser Kök HücreProf. Dr. Selahattin GÜLTEKİN (Üsküdar Üniversitesi) : Mühendislik ve Tıp Bilimleri Arasındaki Köprü: BiyomühendislikMurat YASA (Aromsa): Kaliteli Mühendis İhtiyacı