Hatice ÇOLAK ÇETİNKAYA, Ph.D.

Hatice ÇOLAK ÇETİNKAYA, Ph.D.

ORCID0000-0001-5502-8762

RA (Ph.D.)

FHS / Nutrition and Dietetics

BM Hedef 2BM Hedef 3BM Hedef 4BM Hedef 5BM Hedef 12BM Hedef 13
Rate Us

Academic Connections

Scopus
Google Scholar
Citations:193
h-index:6
i10-index:4

88

ResearchgateYÖK

Research Areas

Beslenme
Diyetetik
Obezite
Diyabet
Gastroentereloji
Nöropsikiyatri
Karaciğer Hastalıkları
Dispepsi
Kanser
Fetal Programlama
Depresyon

Short CV

Hatice ÇOLAK graduated from Ankara University Faculty of Health Sciences, Nutrition and Dietetics in 2017. She completed her master's program in Nutrition and Dietetics at Marmara University Institute of Health Sciences in 2020 with the thesis titled "Investigation of Nutrition Habits in Patients with Functional Dyspepsia".  Çolak is still continuing her PhD program at Erciyes University Institute of Health Sciences, Department of Nutrition and Dietetics, which she started in 2020.

Education & Academic Titles

Bachelor's Degree

Ankara Üniversitesi

2017

Master's Degree

Marmara Üniversitesi

2020

Doctorate

Erciyes Üniversitesi

2025

Projects > Projects

Total: 1

1

Deneysel Ülser Modelinde Arı Ekmeği Takviyesinin Potansiyel Koruyucu ve Tedavi Edici Etkilerinin Araştırılması
2025

Academic Activities > Congress - Conference Participation

Total: 23

1

Nutrition Knowledge And Sustainable Dietary Behaviors Among University Students
2025

2

Sustainable diet
2023

3

THE RELATIONSHIP OF THE INFLAMMATORY POTENTIAL OF DIET WITH EATING ATTITUDES AND APPETITE
2022

4

Depresyon Tedavisinde Omega 3 Yağ Asitlerinin Yeri
2022

5

Toplu Beslenme ve İyilik Hali
2022

6

Akdeniz Diyeti ve Sağlıkla İlişkili Yaşam Kalitesi
2022

7

Helicobacter Pylori Enfeksiyonu Tedavisinde Astaksantin
2021

8

Akıllı Paketleme Sistemlerinin Sürdürülebilirlik Üzerindeki Rolü
2021

9

Sürdürülebilir Beslenmede Meyve ve Sebzenin Yeri
2021

10

Kafeinli İçeceklerin Depresif Belirtiler ve Karar Verme ile İlişkisi
2021

11

DETERMINATION OF COVID-19 FEAR AND HEALTHY LIFESTYLE BEHAVIORS IN FACULTY OF HEALTH SCIENCES STUDENTS
2021

12

Attitude Towards COVID-19 Vaccine and Affecting Factors in Adults from Turkey
2021

13

Food Supplements in Migraine Prophylaxis
2021

14

Astaxanthin and Neuroprotective Effect
2021

15

Are Sustainable Nutrition Models Affordable?
2021

16

COVID-19 PANDEMİSİNDE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN SAĞLIKLI YAŞAM BİÇİMİ DAVRANIŞLARININ BELİRLENMESİ
2021

17

COVID-19 AND PROBIOTICS
2020

18

OBEZİTE COVID-19 İÇİN BİR RİSK FAKTÖRÜ MÜDÜR?
2020

19

COVID-19 TEDAVİSİNDE D VİTAMİNİ SUPLEMENTASYONU
2020

20

COVID-19 PANDEMİSİNİN BESLENME TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE YAŞAM TARZI ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ
2020

21

COVID-19 PANDEMİSİNİN BESLENME TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE YAŞAM TARZI ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ
2020

22

Fonksiyonel Dispepsili Hastalarda Beslenme Alışkanlıklarının İncelenmesi
2020

23

Nekrozitan Enrerokolit ve probiyotikler - Necrotized enterocolitis and probiotics
2020

Administrative Activities

Total: 8

1

Ulusal Yayınevi Tarafından Basılan Süreli Yayında Editör Yardımcılığı
2025

2

Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü - THE Impact Rankings Etiket Sorumlusu
2024

3

Eğitim Komisyonu (Enstitü / Fakülte / MYO)
2024

4

Sağlık Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar
2021

5

Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Grubu
2021

6

Laboratuvar Sorumlusu
2020

7

41-50 Öğrenci Danışmanlığı
2020

8

Multidisipliner Sağlık Araştırmaları Çalışma Grubu
2020

Education and Teaching Activities

Total: 7

1

Hastalıklarda Diyet Tedavisi ve Uygulamaları II
LISANS / 2024

2

Fonksiyonel Besinler ve Besin Destekleri
LISANS / 2024

3

Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II
LISANS / 2024

4

Beslenme Biyokimyası II
LISANS / 2024

5

Demografik Yapı ve Sağlık
LISANS / 2024

6

Beslenme Biyokimyası I
LISANS / 2024

7

Mesleki Oryantasyon
LISANS / 2024