YENGEÇ Bireysel Rehabilitasyon Modeli Dizisi

Mahkeme kararı ile devletin korumasına verilmiş bu çocuklara devlet sosyal koruma yapmaya çalışıyor ancak aile duygusu verilemediği için sonuç alınamıyordu.

Üsküdar Üniversitesi ekibi olarak yaptığımız yakın gözlem ve olgu takipleri sonucu bu çocukların çoklu travma kurbanı olduklarını, beyin fonksiyonlarının ilaç kullanmayı gerektirecek tarzda bozulmuş olduğunu tespit ettik. Medikal tedavi yapılmadan sosyal, bireysel ve mesleki rehabilitasyonun sonuç vermeyeceği kanaatine vardık. Bu sebeple klinik tedavinin de içinde olduğu bir paket hazırladık. 36 kişilik psikiyatri uzmanının, psikoloğun, sosyal çalışmacının, çocuk gelişimcinin, psikiyatrik hemşirenin olduğu ekip, içlerinde bakanlık temsilcisi olduğu halde bir yıl çalıştı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan
Üsküdar Üniversitesi Rektörü

Temel Psikososyal Beceri Modülleri Serisi (TPSB)

Gençliğe İlk Adım Üreme Sağlığı ve Cinsel Eğitim Kendini Tanıma Empati