İlk ve Acil Yardım Müdahale Laboratuvarı

İlk ve Acil Yardım programı bedence sağlıklı ve güçlü olan, çabuk ve doğru karar verebilen, dikkatli, soğukkanlı ve sorumluluk duygusu güçlü, iletişim becerisi yüksek, olay yerini ve hasta/yaralıları inceleyerek durumuna göre acil tedavi tekniklerini uygulayan, ambulans sürücülüğü de yapabilecek nitelikli tekniker yetiştirmektir.

Yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda İlk ve Acil Yardım Müdahale Laboratuvarı’nda öğrencilere; acil durumlarda uygulanacak hasta güvenliğini sağlama, yaşam bulgularının kontrolü, parenteral girişimde bulunma, kardiyo pulmoner resusitasyon uygulama, hasta ve yaralıyı uygun yöntemler ile taşıma vb. konular öğretilmekte, müdahale ekipmanının kullanımı, vaka çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Laboratuvarda ayrıca diğer programlarda eğitimi verilen ilk yardım dersleri yapılmakta, maket, sedye gibi malzemeler kullanılarak Temel Yaşam Desteği, Koma Pozisyonu verilmesi, Şok Pozisyonu verilmesi, hasta/yaralı taşıma yöntemleri öğretilmektedir.

İlk ve Acil Yardım Müdahale Laboratuvarı 37 m2 alana sahiptir.

Cihaz Cinsi

Adedi

Kombinasyon Sedye

Vakum Sedye